fredag, april 23, 2010

Knekkebrødoppskrift

Mange har spurt om oppskriften på knekkebrød så legger den ut igjen på nytt:O) Merk endring (uthevet i oppskriften). Bruker man kun 2 bakplater og hele massen kan de fort bli for tykke og da blir de ikke sprø! God baking:)

Verdens beste knekkebrød

3,5 dl sammalt rugmel
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl hvetekli
1 dl gresskarkjerner
1 ts salt
7 dl vann

Rør alt sammen og la det stå og svelle i 10-15 min.

Kle to og en halv plate(rettelse fra sist) med bakepapir, fordel massen og klapp ut. Det er viktig at det er så tynt som mulig, hvis ikke blir det ikke sprøtt så det kan lønne seg å bruke litt tid på dette.

Massen stekes på 180 grader i 10 min før den tas ut og rutes (nok en gang er pizzahjulet kjekt). Deretter stekes det videre til knekkebrødene er sprø. Minst 20 min. For et best mulig resultat kan det lønne seg å slippe ut litt damp av ovnen innimellom.

Knekkebrødene oppbevares tørt og luftig, gjerne på kjøkkenbenken med et klede over. De bør imidlertid ikke legges i poser da de fort blir myke.

Enjoy;)

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden