onsdag, april 07, 2010

Bakedilla

Den siste tiden har det blitt endel baking her i huset. De nevnte sconesene hele påska, knekkebrød og bananbrød i går og vanlig brød i dag. Sistnevnte sto riktignok min kjære for. Tror lukta av bakst er noe av det nydeligste som finnes:)

Har ikke akkurat som mål å begynne med matblogg, men må legge ut oppskrift på knekkebrødene også. Veldig gode, og sunnere får en knapt!

Verdens beste knekkebrød

3,5 dl sammalt rugmel
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl hvetekli
1 dl gresskarkjerner
1 ts salt
7 dl vann

Rør alt sammen og la det stå og svelle i 10-15 min. Kle to plater med bakepapir, fordel massen og klapp ut. Det er viktig at det er så tynt som mulig, hvis ikke blir det ikke sprøtt så det kan lønne seg å bruke litt tid på dette.

Massen stekes på 180 grader i 10 min før den tas ut og rutes (nok en gang er pizzahjulet kjekt). Deretter stekes det videre til knekkebrødene er sprø. Minst 20 min. For et best mulig resultat kan det lønne seg å slippe ut litt damp av ovnen innimellom.

Knekkebrødene oppbevares tørt og luftig, gjerne på kjøkkenbenken med et klede over. De bør imidlertid ikke legges i poser da de fort blir myke.

Enjoy;)

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden